Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden 24 Ülkeye Su Ürünleri İhracatı Yapıldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Karadeniz Bölgesi, su ürünleri ihracatıyla dikkat çekiyor. Yılın ilk çeyreğinde bölgeden 24 ülkeye dış satım gerçekleştirildi.

Ocak-mart döneminde Karadeniz’den 8,685 ton su ürünü ihraç edilerek, 62 milyon 66 bin 491 dolar gelir elde edildi. Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık, su ürünlerine en çok talep gösteren ülkeler oldu.

İlk çeyrekte Karadeniz’den, Rusya Federasyonu’na 25 milyon 683 bin 383 dolarlık, Yunanistan’a 10 milyon 48 bin 152 dolarlık ve Birleşik Krallık’a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık su ürünü ihraç edildi.

Geçen yıldan farklı olarak, bu dönem Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya’ya da su ürünü ihraç edildi.

“Katma Değeri Yüksek İhracat Önceliğimiz”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz’den yapılan su ürünleri ihracatında artan bir ivme olduğunu belirtti. Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık ihracat geliri, uluslararası pazardaki başarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kalyoncu, kaliteli üretimin ve pazarlama kabiliyetlerinin bu başarıdaki rolüne vurgu yaparak, gelecekte ürün çeşitliliğini artırarak ve katma değeri yüksek ihracata odaklanarak başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı, şu ifadelerle devam etti: “Geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay almayı ve yeni pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Uzak Doğu ve Amerika kıtası başta olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı bir iz bırakma gayretindeyiz.”

Related Posts

İstanbul depremi sonrası GSM operatörleri sınıfta kaldı: Savaştaki Ukrayna’da fiyatlar daha düşük!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında GSM operatörlerinin hizmet verememesi kullanıcılar arasında büyük tepki yarattı. Avrupa’da sunulan uygun fiyatlı sınırsız internet paketlerinin aksine Türkiye’de mobil iletişim hizmetlerinin fiyatları ve sınırlı veri seçenekleri dikkat çekiyor.

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir